Lucrari de ignifugare

Sc. Gama Glass SRL este autorizata sa efectueze lucrari de ignifugare de catre Inspectoratul General pentru Situatii de urgenta.

Ignifugarea reprezinta tratarea unui material combustibil cu ignifuganti numiti antipirene. Scopul acestui procedeu este de a modifica capacitatea de aprindere a arderii independente si a propagarii flacarii, imbunatatind astfel rezistenta la foc a materialelor tratate.

lucrari ignifugare brasov

Este recomandat sa se efectueze lucrari de ignifugare a materialelor combustibile la: case, depozite, hale. Acest tip de lucrare este binevenita pentru orice constructive, insa obligatorie pentru constructiile in care se lucreaza cu substante combustibile sau cu foc deschis.

Cele mai mari avantaje ale ignifugarii sunt reducerea costului altor echipamente de protective anti-foc, reducerea costului la incheierea politei de asigurare si bineinteles confortul beneficiarul.

Este bine de stiut ca ignifugarea nu exclude aprinderea si arderea materialului, insa imbunatateste comportarea acestuia in caz de incendiu. Instalatiile de stins incendiu sau mijloacele de prima interventie nu trebuiesc scoase din ecuatie deoarece acestea pot spori siguranta cladirii proaspat construite.

Pentru ca lucrarea de ignifugare sa fie executata corespunzator este nevoie ca suprafata ce urmeaza a fi ignifugata sa fie curatata in prealabil. Umiditatea lemnului nu trebuie sa depaseasca 18%. Conditiile optime pentru executarea lucrarii sunt: temperatura de minim 10 grade Celsius si umiditate atmosferica de maxim 70%.